DIN FÅGA ATT HÅLLA LJUS ÄR DIREKT PROPORTIONELL TILL DIN VILJA ATT SE PÅ MÖRKET.

Hantera relationer på jorden: relationer och hur de lutar oss alla mot upplysning

De som söker upplysning och andlig tillväxt vet vikten av relationer.

Alla relationer är viktiga, och alla har sin plats i våra liv. Det är inte bara romantiska relationer som ger oss andliga tillväxtmöjligheter. Varje enskild relation vi möter har potential att lära oss något om oss själva om vi är öppna och villiga att reflektera över dem.

Att spendera tid i ensamhet är ett måste som avsevärt förbättrar andlig utveckling, men detsamma gäller när man interagerar med andra människor. Ensamhet gör det möjligt för oss att bilda oss en tydligare bild av vilka vi verkligen är, men det är bara genom våra mellanmänskliga kontakter som vi kan bli medvetna om hur andra människor ser oss. De fungerar som våra speglar.

När du tittar på dig själv i en spegel kommer du bara någonsin att se din egen reflektion, men när du ser på dig själv genom någon annans ögon får du en inblick i hur andra uppfattar din närvaro som.

Det är viktigt att inte besatta för mycket av någon speciell relation i ditt liv och ignorera allt annat. Att söka upplysning innebär att vara öppen för att lära av alla och vem som helst, inklusive familjemedlemmar och vänner, såväl som romantiska partners eller till och med främlingar!

Ju svårare det verkar att upprätthålla vissa relationer som till exempel de med familjemedlemmar som dyrkar matrisen, desto viktigare blir det att utveckla mer medkänsla, mer tålamod etc. för att tillåta jaget att växa och utvecklas. Undantaget här är giftiga och missbrukande relationer. Inom dessa ligger lektionen av självkärlek, att hedra jaget tillräckligt för att ta bort jaget från alla giftiga miljöer eller relationer.

Men det finns de som är irriterande, “inte tillräckligt upplysta”, eller helt enkelt kompletta sömngångare. Om en person triggar dig vet du var du måste läka. Att leva en eremit livsstil skulle stänga dig från dessa välsignade lektioner.

När saker går fel i våra liv har vi ett val att göra – ge upp eller slå tillbaka och försök igen tills vi får det resultat vi önskar. När det kommer till relationer, stannar de flesta i relationer för länge eftersom de kämpar för att föreställa sig sina liv utan den andra personen. De tänker, “om jag lämnar dem kommer jag att vara ensam” eller “jag älskar dem så mycket att jag inte kan leva utan dem”, men de är eländiga i förhållandet.

Om du inte är fridfull och lycklig med den personen, hur är det då fördelaktigt för någon av er? Ni båda förtjänar att vara lyckliga, och om en av er inte är det, så är det dags för lite förändringar.

Den första förändringen måste komma inifrån dig själv. Kan du ta ansvar för din del i förhållandets misslyckande? Om inte, då kommer det aldrig att fungera mellan er två eller mellan dig och en ny person.

Att acceptera ansvar innebär att inventera dina handlingar, vara ärlig om vad som har hänt (även om det gör ont) och gå framåt med positiva steg mot ditt mål. Det innebär också att ta fullt ansvar för dina känslor istället för att skylla på någon annan när något går fel, vilket för oss till nästa punkt.

Erfarenhet är mer värdefullt än kunskap.

De Uppstigna Mästarna har så mycket kunskap att förmedla, men det är bara till hjälp om du vidtar åtgärder och lär dig av dina erfarenheter. Du kan läsa alla böcker i världen om relationer, men det finns ingen ersättning för erfarenhet. Med tiden får vi alla en stor kunskap om vad som fungerar och vad som inte fungerar när vi har att göra med andra.

Men denna kunskap har lite värde om vi inte använder den för att ändra våra beteenden och reaktioner. Om du inte vidtar åtgärder på den information du skaffar, kommer det att förbli ett abstrakt begrepp som har liten inverkan på din faktiska upplevelse av livet.

Det spelar ingen roll hur mycket information du har om du inte använder den för att förhandla fram din verklighet mer effektivt.

Många tror också att de kan lära sig allt de behöver veta om andlighet och relationer genom böcker eller föreläsningar. Det fungerar inte så bra heller. Allt vi lär oss måste tillämpas i våra liv och på oss själva. Och för att göra det måste vi omsätta det vi har lärt oss i praktiken och se hur det fungerar för oss.

Om du inte vidtar åtgärder kommer alla dessa begrepp att förbli just det – begrepp, teorier och idéer som inte har någon plats i ditt liv.

Kunskap är värdelös om den inte omsätts i handling.

Du har hört det gamla talesättet, “Kunskap är makt.” Det är bara sant om det används. Det är bara ett verktyg när det används. Kunskap är helt enkelt ett medel till ett mål! All vår kunskap kommer att gå till spillo om vi inte är villiga att tillämpa den i våra liv.

Ibland tar det många år av övning innan vi faktiskt förstår principerna som lärs ut. Alla har ett unikt sätt att lära sig andliga principer, men om du inte omsätter dem i handling kommer du aldrig att veta om de är rätt för dig eller inte. Kom alltid ihåg att ingen kan berätta för dig hur något ska kännas eller när det är rätt för ditt liv.

Du har fått fri vilja och möjligheten att välja det som fungerar bäst för dig enligt dina egna sanningar inom dig själv. Det är viktigt att du tillåter dig själv att testa saker samtidigt som du är tillräckligt öppen för att justera vad som behöver justeras när situationer förändras och utvecklas i dina relationer med andra och dig själv.

Lär dig av negativa erfarenheter i livet.

Det är en missuppfattning att vi kan undvika alla negativa upplevelser och ändå växa andligt. Det är genom själva upplevelsen av motsatser som vi finner sann balans. På samma sätt som du omöjligt skulle kunna veta hur kyla känns förrän du har upplevt värme, eller vice versa om du aldrig tillåter dig själv att gå igenom negativa upplevelser, kommer du aldrig att veta vad positivt verkligen betyder.

För att få fullständig andlig upplysning måste vi ha kunskap om både gott och ont. Vi kan inte växa andligt utan att uppleva allt som den här världen har att erbjuda oss, vare sig det är bra eller dåligt.

Kom ihåg att din förmåga att hålla ljus är direkt proportionell mot din vilja att titta på mörkret.

Vi älskar dig innerligt.
Vi är den galaktiska federationen.
Vi är din familj av ljus.
Vi är här med dig.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadör för den galaktiska federationen

robin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *